Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  20/10/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CONTE, E. D.; CONCEIÇÃO, M. M. da; BUENO, J. A. S.; SCHENKEL, V. O.; MARCHIORETTO, L. de R.; GEBLER, L.
Afiliação:  Elaine Damiani Conte, 1Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil; Marcelo Machado da Conceição, 1Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil; José Augusto Souza Bueno, 1Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil; Vilson Osmar Schenkel, 1Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil.; Lucas de Ross Marchioretto, Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil.; LUCIANO GEBLER, CNPUV.
Título:  Enhancing surface liming rate on a no-till cropping system in an oxisol of Southern Brazilian.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 12, n. 39, p. 2954-2960, Sep. 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the experiment is to evaluate the physical and chemical effects caused on the properties of red latosol containing high levels of organic matter in the aftermath of 40 months after surface liming and the effects on yield components of no-till maize. The experiment was conducted in an area of 1000 m 2 split into 40 plots of 25 m 2 , and the experimental design adopted was randomized complete blocks with five treatments and four replications. The treatments consisted of five rates of lime: 0, 2.5, 5, 12.5 and 30 ton.ha-1 (1 SMP pH 5.5). After 40 months of experiment installation, soil samples were taken in a total of four sub samples per plot, that were properly homogenized at different depths (0 to 5, 5 to 10 and 10 to 20 cm) and evaluated on chemical parameters (pH, H+Al, Ca, Mg, Al saturation and bases); on physical parameters (resistance to penetration and soil water infiltration) and on maize crop parameters (yield, height of insertion of first cob and plant?s height). It was observed that equal and above 1 SMP to pH 5.5 ameliorated soil pH in the layers up to 20 cm after 40 months of application, interfering in the levels of Al+H, Ca, Mg, saturation of bases and saturation of aluminum. However, significant effects on soil pH were observed in a depth up to 10 cm. The application of different surface liming rates did not interfere on penetration resistance or soil water infiltration capacity. The effects on soil chemical properties with the rate of 1 SMP to pH 5... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chemical correction; Maize; Solo químico.
Thesagro:  Latossolo vermelho; Solo.
Thesaurus Nal:  Acidity; Soil physics.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165299/1/GEBLER-aFRICAN-jOURNAL-OF-aGRICULTURAL-rESEARCH-v12-n39-pp2954-2960-2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17427 - 1UPCAP - DD17.02149
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 6
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoGAENSLY, F.; AGUSTINI, B. C.; SILVA, G. A. da; PICHETH, G.; BONFIM, T. M. B. Autochthonous yeasts with beta-glucosidase activity increase resveratrol concentration during the alcoholic fermentation of Vitis labrusca grape must. Journal of Functional Foods, v. 19, p. 288-295, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoAGUSTINI, B. C.; MELLO, L. M. R. de; SILVA, G. A. da; BONFIM, T. M. B. Identificação taxonômica de leveduras ambientais por espectrometria de massa MALDI-TOF. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3., 2014, Santos, SP. Resumos... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoAGUSTINI, B. C.; BONFIM, T. M. B.; SILVA, G. A. da. Identificação taxonômica não convencional de leveduras. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 7., Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013. p. 41. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoWLODARCZYK, S. R.; SOUZA, R. C. de; BONFIM, T. M. B.; BRAND, D.; SILVA, G. A. da. Evaluation of isolated yeasts from grapes of Pinto Bandeira region, Bento Gonçalves (RS) in relation to production of H2S and fermentation rate. Biochemistry and Biotechnology Reports, Londrina, v. 1, n. 2, p. 26-29, jul./dez. 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoAGUSTINI, B. C.; SILVA, L. P. da; BLOCH JUNIOR, C.; BONFIM, T. M. B.; SILVA, G. A. da. Evaluation of MALDI-TOF mass spectrometry for identification of environmental yeasts and development of supplementary database. Applied Microbiology and Biotechnology, v. 98, n. 12, p. 5645-5654, 2014. DOI: 10.1007/s00253-014-5686-7
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoROMPKOVKS, C.; AGUSTINI, B. C.; DEFFERT, F.; STADTLOBER, M. G. A.; BRAND, D.; SILVA, G. A. da; BONFIM, T. M. B. Microbial dynamics in industrial-scale wine fermentation employing Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain. Journal of Food Science and Technology, n. 13197, June 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 6
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional